Sentence Correction (Part 3)

Posted by: | Published: Tuesday, July 26, 2016 | Categories:
ওয়েব স্কুল বিডি : সুপ্রিয় শিক্ষার্থী বন্ধুরা, শুভেচ্ছা নিয়ো। আজ তোমাদের Bank Recruitment Exam থেকে English ধারণা নিয়ে আলোচনা করা হলো

অনলাইন এক্সামের বিভাগসমূহ:
জে.এস.সি
এস.এস.সি
এইচ.এস.সি
সকল শ্রেণির সৃজনশীল প্রশ্ন (খুব শীঘ্রই আসছে)
বিশ্ববিদ্যালয় ভর্তি (খুব শীঘ্রই আসছে)
বিসিএস প্রিলি টেষ্ট

GMAT Sentence Correction for Bank Recruitment Exams (Part 3)

http://www.webschoolbd.com/

GMAT Sentence Correction for Bank Recruitment Exams are Given Below:

1) Monitoring heart patients' exercise, as well as athletes exercising, is now done by small transmitters broadcasting physiological measurements to nearby recording machines.   
A.    Monitoring heart patients' exercise, as well as athletes exercising, is now done by small transmitters broadcasting physiological measurements to nearby recording machines.
B.    Monitoring the exercise of heart patients, as well as athletes exercising, is now done by small transmitters broadcasting physiological measurements to nearby recording machines
C.    Small transmitters broadcasting physiological measurements to nearby recording machines are now used to monitor the exercise of both heart patients and athletes.
D.    Broadcasting physiological measurements to nearby recording machines, small transmitters are now used to monitor heart patients' exercise, as well as athletes exercising.
E.    Both athletes exercising and heart patients' exercise are now monitored by small transmitters broadcasting physiological measurements to nearby recording machines.
Answer : C

2) The commission has directed advertisers to restrict the use of the word "natural" to foods that do not contain color or flavor additives, chemical preservatives, or nothing that has been synthesized.
A.    or nothing that has been
B.    nor anything that was
C.    and nothing that is
D.    or anything that has been
E.    and anything
Answer : D

3) Bringing the Ford Motor Company back from the verge of bankruptcy shortly after the Second World War was a special governmentally sanctioned price increase during a period of wage and price controls.
A.    Bringing the Ford Motor Company back from the verge of bankruptcy shortly after the Second World War was a special governmentally sanctioned price increase during a period of wage and price controls.
B.    What brought the Ford Motor Company back from the verge of bankruptcy shortly after the Second World War was a special price increase that the government sanctioned during a period of wage and price controls.
C.    That which brought the ford Motor Company back from the verge of bankruptcy shortly after the Second World War was a special governmentally sanctioned price increase during a period of wage and price controls.
D.    What has brought the Ford Motor Company back from the verge of bankruptcy shortly after the Second World War was a special price increase that the government sanctioned during a period of wages and price controls.
E.    To bring the Ford Motor Company back from the verge of bankruptcy shortly after the Second World War, there was a special price increase during a period of wages and price controls that government sanctioned.
Answer : B

4) Like Haydn, Schubert wrote a great deal for the stage, but he is remembered principally for his chamber and concert-hall music.
A.    Like Haydn, Schubert
B.    Like Haydn, Schubert also
C.    As has Haydn, Schubert
D.    As did Haydn, Schubert also
E.    As Haydn did, Schubert also
Answer : A

5) Charlotte Parkins Gilman, a late nineteenth-century feminist, called for urban apartment houses including child-care facilities and clustered suburban houses including communal eating and social facilities.
A.    including child-care facilities and clustered suburban houses including communal eating and social facilities
B.    that included child-care facilities, and for clustered suburban houses to include communal eating and social facilities
C.    with child-care facilities included and for clustered suburban houses to include communal eating and social facilities
D.    that included child-care facilities and for clustered suburban houses with communal eating and social facilities
E.    to include child-care facilities and for clustered suburban houses with communal eating and social facilities included
Answer : D

6) The odds are about 4 to 1 against surviving a takeover offer, and many business consultants therefore advise that a company's first line of defense in eluding offers like these be to even refuse to take calls from likely corporate raiders.   
A.    that a company's first line of defense in eluding offers like these be to even refuse
B.    that a company's first line of defense in eluding such offers be to refuse even
C.    a company defending itself against offers of this kind that, as a first line of defense, they should even refuse
D.    companies which are defending themselves against such an offer that, as a first line of defense, they should even refuse
E.    that the first line of defense for a company who is eluding offers like these is the refusal even.
Answer : B

7) Japan received huge sums of capital from the United States after the Second World War, using it to help build a modern industrial system.
A.    Japan received huge sums of capital from the United States after the Second World War, using it to help build
B.    Japan received huge sums of capital from the United States after the Second World War and used it to help in building
C.    Japan used the huge sums of capital it received from the United States after the Second World War to help build
D.    Japan's huge sums of capital received from the United States after the Second World War were used to help it in building
E.    Receiving huge sums of capital from the United States after the Second World War, Japan used it to help build
Answer : C

8) Although one link in the chain was demonstrated to be weak, but not sufficiently so to require the recall of the automobile.
A.    demonstrated to be weak, but not sufficiently so to require
B.    demonstrated as weak, but it was not sufficiently so that it required
C.    demonstrably weak, but not sufficiently so to require
D.    demonstrably weak, it was not so weak as to require
E.    demonstrably weak, it was not weak enough that it required
Answer : D

9) Although the Supreme Court ruled as long ago as 1880 that Blacks could not be excluded outright from jury service, nearly a century of case-by-case adjudication has been necessary to develop and enforce the principle that all juries must be drawn from "a fair cross section of the community."
A.    has been necessary to develop and enforce the principle that all juries must be
B.    was necessary for developing and enforcing the principle of all juries being
C.    was to be necessary in developing and enforcing the principle of all juries to be
D.    is necessary to develop and enforce the principle that all juries must be
E.    will be necessary for developing and enforcing the principle of all juries being
Answer : A

10) The modernization program for the steel mill will cost approximately 51 million dollars, which it is hoped can be completed in the late 1980's.
A.    The modernization program for the steel mill will cost approximately 51 million dollars, which it is hoped can be completed in the late 1980's.
B.    The modernization program for the steel mill, hopefully completed in the late 1980's, will cost approximately 51 million dollars.
C.    Modernizing the steel mill, hopefully to be completed in the late 1980's, will cost approximately 51 million dollars.
D.    The program for modernizing the steel mill, which can, it is hoped, be completed in the late 1980's and cost approximately 51 million dollars.
E.    Modernizing the steel mill, a program that can, it is hoped, be completed in the late 1980's, will cost approximately 51 million dollars.
Answer : E

11) Camus broke with Sartre in a bitter dispute over the nature of Stalinism.
A.    in a bitter dispute over
B.    over bitterly disputing
C.    after there was a bitter dispute over
D.    after having bitterly disputed about
E.    over a bitter dispute about
Answer : A
   
12) Nowhere in Prakta is the influence of modern European architecture more apparent than their government buildings.
A.    more apparent than their
B.    so apparent as their
C.    more apparent than in its
D.    so apparent than in their
E.    as apparent as it is in its
Answer : C

13) Federal legislation establishing a fund for the cleanup of sites damaged by toxic chemicals permits compensating state governments for damage to their natural resources but does not allow claims for injury to people.
A.    compensating state governments for damage to
B.    compensating state governments for the damaging of
C.    giving state governments compensation for damaging
D.    giving compensation to state governments for the damage of
E.    the giving of compensation to state governments for damaging
Answer : A

14) The lawyer for the defense charged that she suspected the police of having illegally taped her confidential conversations with her client and then used the information obtained to find evidence supporting their murder charges.
A.    used the information obtained to find evidence supporting
B.    used such information as they obtained to find evidence supporting
C.    used the information they had obtained to find evidence that would support
D.    of using the information they had obtained to find evidence that would support
E.    of using such information as they obtained to find evidence that would be supportive of
Answer : D

15) According to surveys by the National Institute on Drug Abuse, about 20 percent of young adults used cocaine in 1979, doubling those reported in the 1977 survey.
A.    doubling those reported in the 1977 survey
B.    to double the number the 1977 survey reported
C.    twice those the 1977 survey reported
D.    twice as much as those reported in the 1977 survey
E.    twice the number reported in the 1977 survey
Answer : E

16) Inflation has made many Americans reevaluate their assumptions about the future; they still expect to live better than their parents have, but not so well as they once thought they could.
A.    they still expect to live better than their parents have
B.    they still expect to live better than their parents did
C.    they still expect to live better than their parents had
D.    still expecting to live better than their parents had
E.    still expecting to live better than did their parents
Answer : B
   
17) Europeans have long known that eating quail sometimes makes the eater ill, but only recently has it been established that the illness is caused by a toxin present in the quail's body only under certain conditions.
A.    Europeans have long known that eating quail sometimes makes
B.    Europeans have long known quail eating is sometimes able to make
C.    Eating quail has long been known to Europeans to sometimes make
D.    It has long been known to Europeans that quail eating will sometimes make
E.    It has long been known to Europeans that quail, when it is eaten, has sometimes made
Answer : A

18) The caterpillar of the geometrid moth strikes when special tactile hairs on its body are disturbed, after capturing its prey, holds the victim so that it cannot escape.
A.    strikes when special tactile hairs on its body are disturbed,
B.    striking when special tactile hairs on its body are disturbed, but
C.    which strikes when special tactile hairs on its body are disturbed,
D.    which, striking when special tactile hairs on its body are disturbed,
E.    strikes when special tactile hairs on its body are disturbed and,
Answer : E

19) In assessing the problems faced by rural migrant workers, the question of whether they are better off materially than the urban working poor is irrelevant.
A.    In assessing the problems faced by rural migrant workers, the question of whether they are better off materially than the urban working poor is irrelevant.
B.    The question of whether the rural migrant worker is better off materially than the urban working poor is irrelevant in assessing the problems that they face.
C.    A question that is irrelevant in assessing the problems that rural migrant workers face is whether they are better off materially than the urban working poor.
D.    In an assessment of the problems faced by rural migrant workers, the question of whether they are better off materially than the urban working poor is irrelevant.
E.    The question of whether the rural migrant worker is better off materially than the urban working poor is irrelevant in an assessment of the problems that they face.
Answer : D

20) The sale of government surplus machinery will begin at 9 a.m. and continue until the supply lasts.
A.    will begin at 9 a.m. and continue until the supply lasts
B.    begins at 9 a.m., continuing until the supply lasts
C.    will begin at 9 a.m. and, until the supply lasts, will continue
D.    begins at 9 a.m. and, as long as the supply may last, it continues
E.    will begin at 9 a.m. and continue as long as the supply lasts
Answer : E


অনলাইন এ ক্লাস করুন একদম ফ্রী. …
প্রতিদিন রাত ৯টা থেকে ১০.৩০টা পর্যন্ত
Skype id - wschoolbd



Previous
Next Post »

আপনার কোন কিছু জানার থাকলে কমেন্টস বক্স এ লিখতে পারেন। আমরা যথাযত চেস্টা করব আপনার সঠিক উত্তর দিতে। ভালো লাগলে ধন্যবাদ দিতে ভুলবেন না।
- শুভকামনায় ওয়েব স্কুল বিডি
ConversionConversion EmoticonEmoticon