Sentence Correction (Part 2)

Posted by: | Published: Tuesday, July 26, 2016 | Categories:
ওয়েব স্কুল বিডি : সুপ্রিয় শিক্ষার্থী বন্ধুরা, শুভেচ্ছা নিয়ো। আজ তোমাদের Bank Recruitment Exam থেকে English ধারণা নিয়ে আলোচনা করা হলো

অনলাইন এক্সামের বিভাগসমূহ:
জে.এস.সি
এস.এস.সি
এইচ.এস.সি
সকল শ্রেণির সৃজনশীল প্রশ্ন (খুব শীঘ্রই আসছে)
বিশ্ববিদ্যালয় ভর্তি (খুব শীঘ্রই আসছে)
বিসিএস প্রিলি টেষ্ট

GMAT Sentence Correction for Bank Exams (Part 2)

http://www.webschoolbd.com/

GMAT Sentence Corrections are Given Below:

1) It is known that when neurons activate, we say that they "fire", and they pass on a signal to other neurons.
A.    we say that they "fire", and
B.    which we say they "fire", and
C.    called "firing", and
D.    referred to as "firing",
E.    which we call firing, and
Answer : D
   
2) His wife works for the company, the Breakfast Group, so named because during the early years, Eric worked until breakfast, and is also a chartered accountant.
A.    works for the company, the Breakfast Group, so named because during the early years, Eric worked until breakfast, and is also a chartered accountant
B.    is a chartered accountant and also works for the company, the Breakfast Group, so named because during the early years, Eric worked until breakfast
C.    also works for the company and is a chartered accountant, the Breakfast Group, so named because during the early years, Eric worked until breakfast
D.    is also a chartered accountant for the Breakfast Group, so named because during the early years, Eric worked until breakfast, and works for the company
E.    works for the company, the Breakfast Group, so named because during the early years, Eric worked until breakfast, where she is a chartered accountant
Answer : B

3) For the purposes of the model, the different areas would comprise a dividing line of a different colour between two blocks of the same colour.
A.    a dividing line of a different colour between two blocks of the same colour
B.    two same coloured blocks with a different coloured dividing line between them
C.    two blocks of the same colour with a dividing line of a different colour between them
D.    a different colour dividing line between two same colour blocks
E.    a dividing line where the colour was different between two blocks where the colour was the same
Answer : C

4) She makes a vast number of telephone calls, and it must be wondered what her telephone bill is like.
A.    what her telephone bill is like
B.    how her telephone bill is
C.    how her telephone bill is like
D.    what her telephone bill would be like
E.    what her telephone bill is
Answer : E

5) Please update and correct the form with the names and address of any new officers, returning the form to the Administration Department as soon as possible.
A.    address of any new officers, returning
B.    addresses of any new officers, and return
C.    addresses of any new officers, and return
D.    address of any new officers, by returning
E.    addresses of any new officers, and returning
Answer : B

6) Until 1850, the speed of signals along nerves was believed to be at least as fast as light does travel.   
A.    fast as light does travel
B.    the speed of light
C.    fast as the speed of light
D.    the speed of light is
E.    fast as the speed of light is
Answer : B

7) Scientists have observed pig cells in the culture producing copies of the viral DNA using an electron microscope.
A.    Scientists have observed pig cells in the culture producing copies of the viral DNA using an electron microscope.
B.    In the culture, scientists have observed pig cells producing copies of the viral DNA using an electron microscope.
C.    In the culture, scientists using an electron microscope have observed pig cells in the culture producing copies of the viral DNA.
D.    Using an electron microscope, scientists have observed pig cells in the culture producing copies of the viral DNA.
E.    Using an electron microscope in the culture, scientists have observed pig cells in the culture producing copies of the viral DNA.
Answer : D

8) Manchester United is one of the most famous and financially successful football clubs in the world, being recognized in virtually every country, even those with little interest in the sport.
A.    even those with
B.    even by those having
C.    even in those where there is
D.    especially by those having
E.    even in those countries where the inhabitants of the country possess
Answer : C

9) The strength of a carbon-chlorine bond is stronger than that of a carbon-bromine bond, which is in turn greater than a carbon-iodine bond.
A.    which is in turn greater than
B.    which is in turn stronger than
C.    that is in turn greater than
D.    that is in turn stronger than
E.    in turn stronger than
Answer : A

10) Princess Diana's dresses set the standard for all fashion houses in Europe. Such a thing didn't happen before or since.
A.    didn't happen before or
B.    had neither happened before or
C.    didn't happen before and hasn't happened
D.    hasn't happened either before or
E.    hadn't happened before and hasn't happened
Answer : E

11) became clear that Beethoven's dramatic and emotionally based composition had revolutionized the structure of classical music itself.   
A.    became clear
B.    clarified
C.    had clarified
D.    had become clarified
E.    had become clear
Answer : E

12) If the venom of the cobra snake gets in the eyes, it can cause intense pain, damage the cornea, and blindness.
A.    damage the cornea, and blindness
B.    damage to the cornea, and blindness
C.    damage the cornea, and cause blindness
D.    damage to the cornea, and cause blindness
E.    damaging the cornea, causing blindness
Answer : C

13) They say a week in politics is a long time. Like politics, a week is a long time in teaching too!
A.    Like
B.    As
C.    As with
D.    Like in
E.    As in
Answer : E

14) In July 2002, scientists announced the discovery of the first living creature on Earth to walk on four legs and which was 350 million years old.
A.    In July 2002, scientists announced the discovery of the first living creature on Earth to walk on four legs and which was 350 million years old.
B.    Scientists announced the discovery on Earth of the first living creature which walked on four legs and which was 350 million years old in July 2002.
C.    Scientists announced the discovery on Earth of the first living creature in July 2002 which walked on four legs and which was 350 million years old.
D.    In July 2002, scientists announced the discovery of the first living creature on Earth which walked on four legs and which was 350 million years old.
E.    Scientists announced the discovery of the first 350 million-year-old living creature on Earth to walk on four legs in July 2002.
Answer : D

15) A fire in an enclosed space burns with the aid of reflected radiation that preheats the fuel, making ignition much easier and flames spreading more quickly.
A.    flames spreading
B.    flame spreads
C.    flames are caused to spread
D.    causing flames to spread
E.    causing spreading of the flames
Answer : D

16) Roy Wilkins was among the last of a generation of civil rights activists who led the nation through decades of change so profound many young Americans are not able to imagine, even less to remember, what segregation was like.
 A.    so profound many young Americans are not able to imagine, even less to remember
B.    so profound that many young Americans cannot imagine, much less remember
C.    so profound many young Americans cannot imagine nor even less remember
D.    of such profundity many young Americans cannot imagine, even less can they remember
E.    of such profundity that many young Americans are not able to imagine, much less to remember
Answer : B

17) The residents' opposition to the spraying program has rekindled an old debate among those who oppose the use of pesticides and those who feel that the pesticides are necessary to save the trees.
A.    among those who oppose the use of pesticides and
B.    between those who oppose the use of pesticides and
C.    among those opposing the use of pesticides with
D.    between those who oppose the use of pesticides with
E.    among those opposing the use of pesticides and
Answer : B

18) In cold-water habitats, certain invertebrates and fish convert starches into complex carbohydrates called glycerols, in effect manufacturing its own antifreeze.
A.    in effect manufacturing its own antifreeze
B.    effectively manufacturing antifreeze of its own
C.    in effect manufacturing their own antifreeze.
D.    so that they manufacture their own antifreeze
E.    thus the manufacture of its own antifreeze
Answer : C

19) Slips of the tongue do not necessarily reveal concealed beliefs or intentions but rather are the result from the competition between various processing mechanisms in the brain.
A.    but rather are the result from
B.    and instead are the result from
C.    being rather the result of
D.    and rather result from
E.    but rather result from
Answer : E

20) The new contract forbids a strike by the transportation union.
A.    forbids a strike by the transportation union
B.    forbids the transportation union from striking
C.    forbids that there be a strike by the transportation union
D.    will forbid the transportation union from striking
E.    will forbid that the transportation union strikes
Answer : A


অনলাইন এ ক্লাস করুন একদম ফ্রী. …
প্রতিদিন রাত ৯টা থেকে ১০.৩০টা পর্যন্ত
Skype id - wschoolbd



Previous
Next Post »

আপনার কোন কিছু জানার থাকলে কমেন্টস বক্স এ লিখতে পারেন। আমরা যথাযত চেস্টা করব আপনার সঠিক উত্তর দিতে। ভালো লাগলে ধন্যবাদ দিতে ভুলবেন না।
- শুভকামনায় ওয়েব স্কুল বিডি
ConversionConversion EmoticonEmoticon