Sentence Correction (Part 4)

Posted by: | Published: Tuesday, July 26, 2016 | Categories:
ওয়েব স্কুল বিডি : সুপ্রিয় শিক্ষার্থী বন্ধুরা, শুভেচ্ছা নিয়ো। আজ তোমাদের Bank Recruitment Exam থেকে English ধারণা নিয়ে আলোচনা করা হলো

অনলাইন এক্সামের বিভাগসমূহ:
জে.এস.সি
এস.এস.সি
এইচ.এস.সি
সকল শ্রেণির সৃজনশীল প্রশ্ন (খুব শীঘ্রই আসছে)
বিশ্ববিদ্যালয় ভর্তি (খুব শীঘ্রই আসছে)
বিসিএস প্রিলি টেষ্ট

Important GMAT Sentence Correction for Bank Recruitment Exams (Part 4)

http://www.webschoolbd.com/

GMAT Sentence Corrections are Given Below:

1) In England the well-dressed gentleman of the eighteenth century protected their clothing while having their wig powdered by poking their head through a device that resembled the stocks.
A.    gentleman of the eighteenth century protected their clothing while having their wig powdered by poking their head
B.    gentleman of the eighteenth century protected his clothing while having his wig powdered by poking his head
C.    gentleman of the eighteenth century protected their clothing while having their wigs powdered by poking their heads
D.    gentlemen of the eighteenth century protected his clothing while having his wig powdered by poking his head
E.    gentlemen of the eighteenth century protected their clothing while having his wig powdered by poking his head
Answer : B
   
2) Reared apart from each other, a recent United States study showed striking similarities in identical twins, including many idiosyncrasies of behavior.
A.    Reared apart from each other, a recent United States study showed striking similarities in identical twins, including many idiosyncrasies of behavior.
B.    Reared apart from each other, striking similarities between identical twins that include many idiosyncrasies of behavior were shown in a recent United States study.
C.    A recent United States study showed striking similarities in identical twins reared apart from each other that include many idiosyncrasies of behavior.
D.    According to a recent United States study, identical twins reared apart from each other showed striking similarities, including many idiosyncrasies of behavior.
E.    According to a recent United States study, identical twins showed striking similarities reared apart from each other, including many idiosyncrasies of behavior.
Answer : D

3) Developing nations in various parts of the world have amassed $700 billion in debts; at stake, should a significant number of these debts be repudiated, is the solvency of some of the world's largest multinational banks.
A.    should a significant number of these debts be repudiated, is
B.    should a significant number of these debts be repudiated, are
C.    should they repudiate a significant number of these debts, are
D.    if there is a repudiation of a significant number of these debts, would be
E.    if a significant number of these debts will be repudiated, is
Answer : A

4) South Korea has witnessed the world's most dramatic growth of Christian congregations; church membership is expanding by 6.6 percent a year, fully two-thirds of the growth coming from conversions rather than the population increasing.
A.    coming from conversions rather than the population increasing
B.    coming from conversions rather than increases in the population
C.    coming from conversions instead of the population's increasing
D.    is from conversions instead of population increases
E.    is from conversions rather than increasing the population
Answer : B

5) There is ample evidence, derived from the lore of traditional folk medicine, that naturally occurring antibiotics are usually able to be modified to make them a more effective drug.
A.    are usually able to be modified to make them a more effective drug.
B.    are usually able to be modified to make them more effective drugs
C.    are usually able to be modified, which makes them more effective drugs
D.    can usually be modified to make them a more effective drug
E.    can usually be modified to make them more effective drugs
Answer : E

6) Many investors base their choice between bonds and stocks on comparing bond yields to the dividends available on common stocks.
A.    between bonds and stocks on comparing bond yields to
B.    among bonds and stocks on comparisons of bond yields to
C.    between bonds and stocks on comparisons of bond yields with
D.    among bonds and stocks on comparing bond yields and
E.    between bonds and stocks on comparing bond yields with
Answer : C
   
7) Some of the tenth-century stave churches of Norway are still standing, demonstrating that with sound design and maintenance, wooden buildings can last indefinitely.
A.    standing, demonstrating that with sound design and maintenance, wooden buildings can last indefinitely
B.    standing, demonstrating how wooden buildings, when they have sound design and maintenance, can last indefinitely
C.    standing; they demonstrate if a wooden building has sound design and maintenance it can last indefinitely
D.    standing, and they demonstrate wooden buildings can last indefinitely when there is sound design and maintenance
E.    standing, and they demonstrate how a wooden building can last indefinitely when it has sound design and maintenance
Answer : A

8) In the United States, trade unions encountered far more intense opposition against their struggle for social legitimacy than the organized labor movements of most other democratic nations.
A.    against their struggle for social legitimacy than
B.    in their struggle for social legitimacy than did
C.    against their struggle for social legitimacy as
D.    in their struggle for social legitimacy as did
E.    when they struggled for social legitimacy than has
Answer : B

9) For many people, household labor remains demanding even if able to afford household appliances their grandparents would find a miracle.
A.    even if able to afford household appliances their grandparents would find a miracle
B.    despite being able to afford household appliances their grandparents would find a miracle
C.    even if they can afford household appliances their grandparents would have found miraculous
D.    although they could afford household appliances their grandparents would find miraculous
E.    even if they are able to afford household appliances which would have been a miracle to their grandparents
Answer : C

10) In the most common procedure for harvesting forage crops such as alfalfa, as much as 20 percent of the leaf and small-stem material, which is the most nutritious of all the parts of the plant, shattered and fell to the ground.
A.    which is the most nutritious of all the parts of the plant, shattered and fell
B.    the most nutritious of all parts of the plant, shatter and fall
C.    the parts of the plant which were most nutritious, will shatter and fall
D.    the most nutritious parts of the plant, shatters and falls.
E.    parts of the plant which are the most nutritious, have shattered and fallen
Answer : D

11) their suppliers' operations, dictating not only the number of stitches and the width of the hem in every garment as well as the profit margins of those suppliers.   
A.    their suppliers' operations, dictating not only the number of stitches and the width of the hem in every garment as well as
B.    its suppliers' operations, dictating not only the number of stitches and the width of the hem in every garment as well as
C.    their suppliers' operations, dictating not only the number of stitches and the width of the hem in every garment but also
D.    its suppliers' operations, dictating not only the number of stitches and the width of the hem in every garment but also
E.    their suppliers' operations, dictating the number of stitches, the width of the hem in every garment, and
Answer : D

12) The medieval scholar made almost no attempt to investigate the anatomy of plants, their mechanisms of growth, nor the ways where each was related to the other.
A.    nor the ways where each was related to the other
B.    nor how each was related to some other
C.    or the way where one is related to the next
D.    or the ways in which they are related to one another
E.    or the ways that each related to some other
Answer : D

13) Originally published in 1950, Some Tame Gazelle was Barbara Pym's first novel, but it does not read like an apprentice work.
A.    does not read like an apprentice work
B.    seems not to read as an apprentice work
C.    does not seem to read as an apprentice work would
D.    does not read like an apprentice work does
E.    reads unlike an apprentice work
Answer : A

14) By installing special electric pumps, farmers' houses could be heated by the warmth from cows' milk, according to one agricultural engineer.
A.    farmers' houses could be heated by the warmth from cows' milk, according to one agricultural engineer.
B.    the warmth from cows' milk could be used by farmers to heat their houses, according to one agricultural engineer
C.    one agricultural engineer reports that farmers could use the warmth from cows' milk to heat their houses
D.    farmers, according to one agricultural engineer, could use the warmth from cows' milk to heat their houses
E.    one agricultural engineer reports that farmers' houses could be heated by the warmth from cows' milk
Answer : D

15) In the traditional Japanese household, most clothing could be packed flatly, and so it was not necessary to have elaborate closet facilities.
A.    flatly, and so it was not necessary to have elaborate closet facilities
B.    flat, and so elaborate closet facilities were unnecessary
C.    flatly, and so there was no necessity for elaborate closet facilities
D.    flat, there being no necessity for elaborate closet facilities
E.    flatly, as no elaborate closet facilities were necessary
Answer : B

16)  many nearby factory wages.   
A.    many nearby factory wages
B.    many wages in nearby factories
C.    what are offered by many nearby factories
D.    it is in many nearby factories
E.    that offered by many nearby factories
Answer : E

17) Since 1970 the number of Blacks elected to state and federal offices in the United States has multiplied nearly four times.
A.    has multiplied nearly four times
B.    has almost quadrupled
C.    has almost multiplied by four
D.    is almost four times as great
E.    is nearly fourfold what it was
Answer : B

18) India is country with at least fifty major regional languages, of whom fourteen have official recognition.
A.    of whom fourteen have official recognition
B.    fourteen that have official recognition
C.    fourteen of which are officially recognized
D.    fourteen that are officially recognized
E.    among whom fourteen have official recognition
Answer : C

19) Wind resistance created by opening windows while driving results in a fuel penalty as great or greater than is incurred by using air conditioning.
A.    as great or greater than is incurred by using air conditioning
B.    that is as great or greater than is incurred using air conditioning
C.    as great as or greater than that of using air conditioning
D.    at least as great as air conditioning's
E.    at least as great as that incurred by using air conditioning
Answer : E

20) At the time of the Mexican agrarian revolution, the most radical faction, that of Zapata and his followers, proposed a return to communal ownership of land, to what had been a pre-Columbian form of ownership respected by the Spaniards.
A.    land, to what had been a pre-Columbian form of ownership respected by the Spaniards
B.    land, a form of ownership of the pre-Columbians and respected by the Spaniards
C.    land, respected by the Spaniards and a pre-Columbian form of ownership
D.    land in which a pre-Columbian form of ownership was respected by the Spaniards
E.    land that had been a pre-Columbian form of ownership respected by the Spaniards
Answer : A


অনলাইন এ ক্লাস করুন একদম ফ্রী. …
প্রতিদিন রাত ৯টা থেকে ১০.৩০টা পর্যন্ত
Skype id - wschoolbd



Previous
Next Post »

আপনার কোন কিছু জানার থাকলে কমেন্টস বক্স এ লিখতে পারেন। আমরা যথাযত চেস্টা করব আপনার সঠিক উত্তর দিতে। ভালো লাগলে ধন্যবাদ দিতে ভুলবেন না।
- শুভকামনায় ওয়েব স্কুল বিডি
ConversionConversion EmoticonEmoticon