Fill in The Blanks for Bank Exams (Part 10)

Posted by: | Published: Monday, July 25, 2016 | Categories:
ওয়েব স্কুল বিডি : সুপ্রিয় শিক্ষার্থী বন্ধুরা, শুভেচ্ছা নিয়ো। আজ তোমাদের Bank Recruitment Exam থেকে English ধারণা নিয়ে আলোচনা করা হলো

অনলাইন এক্সামের বিভাগসমূহ:
জে.এস.সি
এস.এস.সি
এইচ.এস.সি
সকল শ্রেণির সৃজনশীল প্রশ্ন (খুব শীঘ্রই আসছে)
বিশ্ববিদ্যালয় ভর্তি (খুব শীঘ্রই আসছে)
বিসিএস প্রিলি টেষ্ট

Fill in The Blanks for Bank Recruitment Exams (Part 10) 

Fill in The Blanks. Simple Sentence: Infinitive

http://www.webschoolbd.com/

1. From the inception of his long and distinguished career, Frank Lloyd Wright was concerned with how __________ architecture with topography.
a) integrating
b) to integrate
c) did he integrate
d) integrated
Answers: B

2. Legendary home of the Nabateans, Petra is known ________ housed more than 15 ,000 residents at one time.
a) to have
b) to be
c) is
d) which
Answers: A

3. Unless an observer knows ________ an eclipse properly, severe retinal and cornea damage can result.
a) to observing
b) how observing
c) how to observe
d) to have observed
Answers: C

4. Sibling confrontations containing the seeds of unrequited hostility can serve ________ familial difficulties lasting for years.
a) the creation of
b) to create
c) creating
d) that creates
Answers: B

5. Judging from the blurry image of his right leg in many of his “seated ” photographs, Abraham Lincoln is thought ________ from Marfon’s Disease.
a) to suffer
b) to be suffering
c) to have suffered
d) to have been suffered
Answers: C

6. The most important function of the Department of Agriculture is __________ for providing a sufficient and wholesome supply of food for the nation 's people .
a) when supplying the means
b) to supply the means
c) to have supplied the means
d) that to supply the means
Answers: B

7. Knowing __________ the alarm for an impending earthquake is a crucial problem confronting seismologists.
a) when to sound
b) to have sounded
c) that to sound
d) to sound that
Answers: A

8. The Asiatic wild ass, otherwise known as the "onager," is famed for knowing __________ fast.
a) running
b) to run
c) how to run
d) how to have run
Answers: C

9. Lafon's reagent, a solution of ammonium or sodium selenite , finds use as a test __________ codeine.
a) detection
b) to detect
c) to have detected
d) to detectable
Answers: B

Math Suggestions for Govt. and Private Banks Recruitment Exams - See more at: http://www.bankrecruitmentguide.com/search/label/Practice%20Math#sthash.5EwdKqWp.dpuf

10. Thomas Edison is generally considered _________ one of the most productive of all inventors.
a) to be
b) to have been
c) being
d) who was
Answers: B


অনলাইন এ ক্লাস করুন একদম ফ্রী. …
প্রতিদিন রাত ৯টা থেকে ১০.৩০টা পর্যন্ত
Skype id - wschoolbd



Previous
Next Post »

আপনার কোন কিছু জানার থাকলে কমেন্টস বক্স এ লিখতে পারেন। আমরা যথাযত চেস্টা করব আপনার সঠিক উত্তর দিতে। ভালো লাগলে ধন্যবাদ দিতে ভুলবেন না।
- শুভকামনায় ওয়েব স্কুল বিডি
ConversionConversion EmoticonEmoticon