Fill in The Blanks for Bank Exams (Part 11)

Posted by: | Published: Monday, July 25, 2016 | Categories:
ওয়েব স্কুল বিডি : সুপ্রিয় শিক্ষার্থী বন্ধুরা, শুভেচ্ছা নিয়ো। আজ তোমাদের Bank Recruitment Exam থেকে English ধারণা নিয়ে আলোচনা করা হলো

অনলাইন এক্সামের বিভাগসমূহ:
জে.এস.সি
এস.এস.সি
এইচ.এস.সি
সকল শ্রেণির সৃজনশীল প্রশ্ন (খুব শীঘ্রই আসছে)
বিশ্ববিদ্যালয় ভর্তি (খুব শীঘ্রই আসছে)
বিসিএস প্রিলি টেষ্ট

Fill in The Blanks for Bank Recruitment Exams (Part 11)

Fill in The Blanks: Simple Sentence: Parallel Structure

http://www.webschoolbd.com/

1. Egyptian pyramids were regularly robbed despite their intricate passageways, byzantine mazes, and __________.
a) walls which were false
b) they had false walls
c) false walls
d) walls of falsity
Answers: C

2. In the years following the American Revolution and prior to the establishment of a national government , Washington provided the fledgling country with keen economic insight, _________, and astute international judgment.
a) a recognition of stability that was domestic
b) to stabilize the domestic situation
c) which was domestically stable
d) a sense of domestic stability
Answers: D

3. Despite the appearance of being merely pests, ants can serve a garden by eliminating other bothersome insects and ________.
a) they can aerate the soil
b) aerating the soil
c) to aerate the soil
d) that can aerate the soil
Answers: B

4. From Wrangell Island to Anchorage, Alaskan glacial formations rival those ________ and ones located in northern Canada .
a) found in Antarctica
b) which are found in Antarctica
c) finding in Antarctica
d) they find in Antarctica
Answers: A

5. The undergirding of cars is adversely affected ________ and excessive jostling .
a) in extremely salty
b) by extreme salinity
c) which is extremely salty
d) with salt that is extreme
Answers: B

6. The red- headed clytus is a close relative of the banded ash borer and __________ considerable damage to the wood of dead and dying ash .
a) doing
b) to do
c) its
d) does
Answers: D

7. The continued use of the soils of the Ozark region is no longer possible because of a number of factors, both natural and __________.
a) those of which are artificial
b) artificial
c) artificially
d) artificiality
Answers: B

8. The common puffin is a member of the very well -defined family of auks , including _________, guillemonts, razorbills, and the extinct greak auk .
a) those little auks
b) the auks which are little
c) little auks
d) auks that are little
Answers: C

9. Aluminum, __________, ductile metal, is the most abundant metal in the earth's crust.
a) a silver
b) that is a silversmith
c) a silvery
d) that is silver
Answers: C

10. Comparing __________ with a melody by Rossini or a scherzo by Beethoven, brings into focus the difference between schools of music
a) a Jensonian nocturne
b) a nocturne which belongs to Jensen
c) a nocturne whose Jensen
d) a nocturne by Jensen
Answers: D


অনলাইন এ ক্লাস করুন একদম ফ্রী. …
প্রতিদিন রাত ৯টা থেকে ১০.৩০টা পর্যন্ত
Skype id - wschoolbd



Previous
Next Post »

আপনার কোন কিছু জানার থাকলে কমেন্টস বক্স এ লিখতে পারেন। আমরা যথাযত চেস্টা করব আপনার সঠিক উত্তর দিতে। ভালো লাগলে ধন্যবাদ দিতে ভুলবেন না।
- শুভকামনায় ওয়েব স্কুল বিডি
ConversionConversion EmoticonEmoticon