Fill in The Blanks for Bank Exam (Part 9)

Posted by: | Published: Monday, July 25, 2016 | Categories:
ওয়েব স্কুল বিডি : সুপ্রিয় শিক্ষার্থী বন্ধুরা, শুভেচ্ছা নিয়ো। আজ তোমাদের Bank Recruitment Exam থেকে English ধারণা নিয়ে আলোচনা করা হলো

অনলাইন এক্সামের বিভাগসমূহ:
জে.এস.সি
এস.এস.সি
এইচ.এস.সি
সকল শ্রেণির সৃজনশীল প্রশ্ন (খুব শীঘ্রই আসছে)
বিশ্ববিদ্যালয় ভর্তি (খুব শীঘ্রই আসছে)
বিসিএস প্রিলি টেষ্ট

Fill in The Blanks for Bank Recruitment Exam (Part 9)
Fill in the Blanks. Simple Sentence: Word Order

http://www.webschoolbd.com/

1.  Because of its warm tropical climate, Hawaii __________ subzero temperatures.
a) almost experiences never
b) experiences never almost
c) experiences almost never
d) almost never experiences
Answers: D

2.  In flush financial times, ________ on Wall Street may employ as many as 800 stock brokers and managers.
a) a brokerage typical stock
b) typically stock, a brokerage
c) a stock typical brokerage
d) a typical stock brokerage
Answers: D

3.  Even at the peak of its power, the circulating column of air at the core of a tornado ________ in excess of 250 miles per hour.
a) almost never reaches
b) reaches almost never
c) almost reaches never
d) reaches never almost
Answers: A

4.  Among the many unusual creatures of the high Nepalese forests _________ with genetic ties hearkening back to the time of mammoths.
a) a breed is of unusual elephants
b) is an unusual breed of elephants
c) an unusual breed is of elephants
d) elephants are an unusual breed
Answers: B

5.  Not only __________ a strong swimmer but also, as its name suggests, it can walk for miles with little rest.
a) the booby blue footed is
b) the blue footed booby is
c) is the blue footed booby
d) footed is the booby blue
Answers: C

6.  "Earth" is a __________ appearing in somewhat impure or diluted form.
a) naturally occurring metal oxide
b) occurred naturally oxide metal
c) oxide metal occurring naturally
d) metal occurring naturally oxide
Answers: A

7.  Wagner's son, Siegfried, was __________ despite being devoid of originality and force.
a) a man young, talented extremely
b) a young man, extremely talented
c) a talented young man extremely
d) an extremely talented young man
Answers: D

8.  __________, Buffon, studied tree sloths intensively before dying in 1788.
a) The great French naturalist
b) The naturally great French
c) The French greatly natural
d) Naturally, the great French
Answers: A

9.  __________ the import trade appreciate the proportion of imported food and drug stuffs.
a) Few persons not associated with
b) Not few persons associated with
c) Associated with not a few persons
d) With not a few persons associated,
Answers: A

10.  Beaver dams vary in size from __________ to branchy shrubbed obstacles thwarting the flow of water.
a) log barriers large
b) large log barriers
c) barriers log large
d) log large barriers
Answers: B

11. Elephantine appetites make kindling of Botswana's _________.
a) northern large riverine forests
b) riverine large forests riverine
c) large northern riverine forests
d) large riverine northern forests
Answers: C

12. Threatened with prison for debts ___________, Peale fled to Boston in 1765 on horseback.
a) of some three hundred dollars
b) some of the three hundred dollars
c) of three hundred dollars were some
d) of three hundred some dollars
Answers: A

13. The Previa's __________ provides easy access to the vehicle's optional DVD system.
a) contoured uniquely design interior
b) interior design contoured uniquely
c) uniquely contoured interior design
d) design contoured uniquely interior
Answers: C

14. Amoco, a once powerful oil company, specialized in ___________.
a) regional plants polystyrene recycling
b) regional polystyrene recycling plants
c) polystyrene plants regional recycling
d) plants recycling polystyrene regional
Answers: B

15. An __________Seretse Khama helped guide central Africa into its post-colonial period.
a) educated jazz Oxford buff
b) Oxford buff jazz educated
c) cOxford educated jazz buff
d) educated Oxford buff jazz
Answers: C
 

অনলাইন এ ক্লাস করুন একদম ফ্রী. …
প্রতিদিন রাত ৯টা থেকে ১০.৩০টা পর্যন্ত
Skype id - wschoolbd



Previous
Next Post »

আপনার কোন কিছু জানার থাকলে কমেন্টস বক্স এ লিখতে পারেন। আমরা যথাযত চেস্টা করব আপনার সঠিক উত্তর দিতে। ভালো লাগলে ধন্যবাদ দিতে ভুলবেন না।
- শুভকামনায় ওয়েব স্কুল বিডি
ConversionConversion EmoticonEmoticon