Microsoft Excel – Set 4

Posted by: | Published: Thursday, January 21, 2016 | Categories:
This is 4th set of Multiple Choice Questions in the category of Microsoft Excel. In this set there are 30 MCQ Questions related to Microsoft Excel and four options for each questions but only one options is the correct answer. Guess your answer first and check with given correct answer. Correct answers of these Questions are given end of this question set.


1. Which language is used to create macros in Excel?
A. Visual Basic
B. C
C. Visual C++
D. Java

2. Which of the following is not a term of MS-Excel?
A. Cells
B. Rows
C. Columns
D. Document

3. How many worksheets can a workbook have?
A. 3
B. 8
C. 255
D. none of above

4. Which would you choose to create a bar diagram?
A. Edit, Chart
B. Insert, Chart
C. Tools, Chart
D. Format, Chart

5. Which setting you must modify to print a worksheet using letterhead?
A. Paper
B. Margin
C. Layout
D. Orientation

6. What do you call the chart that shows the proportions of how one or more data elements relate to another data element?
A. XY Chart
B. Line Chart
C. Pie Chart
D. Column Chart

7. The spelling dialog box can be involved by choosing spelling from ________ menu.
A. insert
B. file
C. tools
D. view

8. Which key do you press to check spelling?
A. F3
B. F5
C. F7
D. F9

9. To record a sequence of keystrokes and mouse actions to play back later we use:
A. Media player
B. Sound Recorder
C. Calculator
D. Macro Recorder

10. We can save and protect the workbook by
A. Write Reservation Password
B. Protection Password
C. Read-only Recommended
D. Any of the above

11. The first cell in EXCEL worksheet is labeled as
A. AA
B. A1
C. Aa
D. A0

12. What happens when dollar signs ($) are entered in a cell address? (ex. $B$2:$B$10)
A. An absolute cell address is created.
B. Cell address will change when it is copied to another cell.
C. The sheet tab is changed.
D. The status bar does not display the cell address.

13. What are the tabs that appear at the bottom of each workbook called?
A. Reference tabs
B. Position tabs
C. Location tabs
D. Sheet tabs

14. What is represented by the small, black square in the lower-right corner of an active cell or range?
A. Copy handle
B. Fill handle
C. Insert handle
D. Border

15. In Excel, a Data Series is defined as what?
A. A type of chart.
B. A cell reference.
C. A collection of related data
D. A division of results

16. In Excel, the Fill Color button on the Formatting toolbar is used for what?
A. To insert a background.
B. To add borders.
C. To select a distribution of figures.
D. To add shading or color to a cell range.

17. In help menu of Excel, which of the following tabs are found?
A. Contents tab
B. Answer Wizard tab
C. Index tab
D. all of the above.

18. A __________ is a grid with labeled columns and rows.
A. Dialog box
B. Worksheet
C. Clipboard
D. Toolbar

19. The active cell:
A. is defined by a bold border around the cell.
B. Receives the data the user enters.
C. It is the formula bar.
D. Only A and B.

20. Which function is used to calculate depreciation, rates of return, future values and loan payment amounts?
A. Logical
B. Math & Trigonometry
C. Statistical
D. Financial

21. B7:B9 indicates:
A. Cells B7 and cell B9 only.
B. Cells B7 through B9.
C. Cell B8 only.
D. None of the above.

22. The Cancel and Enter buttons appear in the:
A. Title bar
B. Formula bar
C. Menu bar
D. Sheet tabs

23. MS-EXCEL can be used to automate
A. Financial statements, Business forecasting
B. Transaction registers, inventory control
C. Accounts receivable, accounts payable
D. Any of the above

24. NOT, AND, OR and XOR are
A. Logical Operators
B. Arithmetic operators
C. Relational operators
D. None of the above

25. In a report, you need to show the monthly rainfall in Nepal. The best way to do this is to insert a
A. calendar
B. photograph of rainfall
C. chart showing rainfall amounts
D. database of rainfall

26. You want to record experiment information and create a chart that shows the rate of crystal growth over a period of time. The best application to use would be:
A. word processing
B. spreadsheet
C. database
D. graphics

27. You are editing an worksheet that you had previously saved. If you want to save the edited sheet without losing the original one, which command should you use?
A. New
B. Save As
C. Edit
D. Save

28. If you want to have a blank line after the title in a worksheet, what is the best thing for you to do?
A. Re-format the spreadsheet
B. Insert a row
C. Increase the column width
D. Use the spacebar

29. In order to arrange the countries from those with the highest population to those with the lowest, you need to sort on the population field in ……………
A. ascending order
B. descending order
C. alphabetical order
D. random order

30. In order to perform a calculation in a spreadsheet, you need to use a:
A. table
B. formula
C. field
D. variable

Answers
1 – A / 2 – D / 3 – D / 4 – B / 5 – B / 6 – C / 7 – C / 8 – C / 9 – D / 10 – D
11 – B / 12 – A / 13 – D / 14 – B / 15 – C / 16 – D / 17 – D / 18 – B / 19 – D / 20 – D
21 – B / 22 – B / 23 – D / 24 – A / 25 – C / 26 – B / 27 – B / 28 – B / 29 – B / 30 – B


Previous
Next Post »

আপনার কোন কিছু জানার থাকলে কমেন্টস বক্স এ লিখতে পারেন। আমরা যথাযত চেস্টা করব আপনার সঠিক উত্তর দিতে। ভালো লাগলে ধন্যবাদ দিতে ভুলবেন না।
- শুভকামনায় ওয়েব স্কুল বিডি
ConversionConversion EmoticonEmoticon