Sentence Correction (Part 1)

Posted by: | Published: Monday, July 25, 2016 | Categories:
ওয়েব স্কুল বিডি : সুপ্রিয় শিক্ষার্থী বন্ধুরা, শুভেচ্ছা নিয়ো। আজ তোমাদের Bank Recruitment Exam থেকে English ধারণা নিয়ে আলোচনা করা হলো

অনলাইন এক্সামের বিভাগসমূহ:
জে.এস.সি
এস.এস.সি
এইচ.এস.সি
সকল শ্রেণির সৃজনশীল প্রশ্ন (খুব শীঘ্রই আসছে)
বিশ্ববিদ্যালয় ভর্তি (খুব শীঘ্রই আসছে)
বিসিএস প্রিলি টেষ্ট

Important GMAT Sentence Correction for Bank Recruitment Exams (Part 1) 

http://www.webschoolbd.com/

GMAT Sentence Correction for Bank Recruitment Exams are Given Below:

1.    Researchers at Cornell University have demonstrated that homing pigeons can sense changes in the earth's magnetic field, see light waves that people cannot see, detect low-frequency sounds from miles away, sense changes in air pressure, and can identify familiar odors.
A.    sense changes in air pressure, and can identify familiar odors
B.    can sense changes in air pressure, and can identify familiar odors
C.    sense changes in air pressure, and identify familiar odors
D.    air pressure changes can be sensed, and familiar odors identified
E.    air pressure changes are sensed, and familiar odors identified
Answer : C

2.    In ancient times, Nubia was the principal corridor where there were cultural influences transmitted between Black Africa and the Mediterranean basin.
A.    where there were cultural influences transmitted
B.    through which cultural influences were transmitted
C.    where there was a transmission of cultural influences
D.    for the transmitting of cultural influences
E.    which was transmitting cultural influences
Answer : B

3.    It is a special feature of cell aggregation in the developing nervous system that in most regions of the brain the cells not only adhere to one another and also adopt some preferential orientation.
A.    to one another and also adopt
B.    one to the other, and also they adopt
C.    one to the other, but also adopting
D.    to one another but also adopt
E.    to each other, also adopting
Answer : D

4.    Among the reasons for the decline of New England agriculture in the last three decades were the high cost of land, the pressure of housing and commercial development, and basing a marketing and distribution system on importing produce from Florida and California.
A.    basing a marketing and distribution system on importing produce from Florida and California
B.    basing a marketing and distribution system on the imported produce of Florida and California
C.    basing a system of marketing and distribution on the import of produce from Florida and California
D.    a marketing and distribution system based on importing produce from Florida and California
E.    a marketing and distribution system importing produce from Florida and California as its base
Answer : D

5.    Like Byron at Missolonghi, Jack London was slowly killed by the mistakes of the medical men who treated him.
A.    Like Byron
B.    Like Byron's death
C.    Just as Byron died
D.    Similar to Byron
E.    As did Byron
Answer : A

6.    One of every two new businesses fail within two years.
A.    fail
B.    fails
C.    should fail
D.    may have failed
E.    has failed
Answer : B
   
7.    Even today, a century after Pasteur developed the first vaccine, rabies almost always kills its victims unless inoculated in the earliest stages of the disease.
A.    its victims unless inoculated
B.    its victims unless they are inoculated
C.    its victims unless inoculation is done
D.    the victims unless there is an inoculation
E.    the victims unless inoculated
Answer : B

8.    In a period of time when women typically have had a narrow range of choices, Mary Baker Eddy became a distinguished writer and the founder, architect, and builder of a growing church.
A.    In a period of time when women typically have
B.    During a time in which typically women have
C.    Typically, during a time when women
D.    At a time when women typically
E.    Typically in a time in which women
Answer : D

9.    The message conveyed by the conference speakers make me feel fortunate that I did not invest all of my money in stocks traded on the NASDAQ stock exchange.
A.    make me feel fortunate that I did not invest all of my money in stocks traded on the NASDAQ stock exchange.
B.    make me feel fortunate that I did not invest all of my money in NASDAQ stocks.
C.    make me feel fortunate that I did not invest my money in NASDAQ stocks.
D.    makes me feel fortunate that I did not invest all of my money in NASDAQ stocks.
E.    makes me feel fortunate that I did not invest my money in NASDAQ stocks.
Answer : D

10.    Cynics charge that Major League Baseball lobbied for stadiums with fewer seats to reduce supply and increase ticket prices.
A.    lobbied for stadiums with fewer seats to reduce supply and increase ticket prices.
B.    lobbied for stadiums with less seats to reduce supply and increase ticket prices.
C.    lobbied for stadiums that had fewer seats to reduce supply and increase ticket prices.
D.    lobbied for stadiums that had less seats to reduce supply and increase ticket prices.
E.    lobbied for stadiums that had less seats as a means of reducing supply so they could increase ticket prices.
Answer : A

11.    The Navy used the nuclear submarine accident off the coast of Hawaii to show that everyone must be held responsible for their actions.
   
A.    to show that everyone must be held responsible for their actions.
B.    to demonstrate their belief that everyone must be held responsible for their actions.
C.    to demonstrate its belief that everyone must be held responsible for their actions.
D.    to signal how no one should be able to get away with committing acts of terrible negligence.
E.    to show that everyone must be held responsible for his actions.
Answer : E

12.    I never fail to get frustrated on the golf course: nonetheless, I always resolve to continue my involving in the game.
A.    on the golf course: nonetheless, I always resolve to continue my involving in the game.
B.    on the golf course: nonetheless I always resolve to continue my involvement in the game.
C.    on the golf course; nonetheless, I always resolve to continue my involvement in the game.
D.    on the golf course; nonetheless I always resolve to continue my involvement in the game.
E.    on the golf course but I always still manage to find a way to resolve my self to continue my pursuit of the involvement of the game.
Answer : C

13.    Each of the movies were great and the choice for the best one among all three was very difficult indeed.
A.    were great and the choice for the best one among all three was very difficult indeed.
B.    was great and the choice for the best one among all three was very difficult indeed.
C.    were great and the choice for the best one between all three was very difficult indeed.
D.    was great and the choice for the best one between all three was very difficult indeed.
E.    were great and the choices between all three were very difficult indeed.
Answer : B

14.    The employees viewed the work-sharing plan with hostility, having feared that it will undermine the seniority system and negatively affect their retirement benefits.
A.    having feared that it will undermine
B.    fearing that it would undermine
C.    having the fear that it would undermine
D.    feared that it would undermine
E.    fearing that it will undermine
Answer : B

15.    In many coastal New England towns, the fisherman still operates as they have for generations, displaying and selling their catch dockside at the end of each day.
A.    the fisherman still operates as they have
B.    the fisherman still operates as was done
C.    fishermen still operate as they have done
D.    the fisherman still operates as he has
E.    fishermen still operate as they had
Answer : C

16.    lend validity to the observation that many of the firm's top managers still pine for the era of the six-day work week.
   
A.    lend validity to the observation that many of the firm's top managers still pine for the era of the six-day work week
B.    lends validity to the observation of many of the firm's top managers' still pining for the era of the six-day work week
C.    lends validity to the observation of many of the firm's top managers, still pining for the six-day work week era
D.    lend it validity to observe that many of the firm's top managers still pine for the era of the six-day work week
E.    lends validity to the observation that many of the firm's top managers still pine for the era of the six-day work week
Answer : E

17.    Carbon-14 dating reveals that the megalithic monuments in Brittany are nearly 2,000 years as old as any of their supposed Mediterranean predecessors.
A.    as old as any of their supposed
B.    older than any of their supposed
C.    as old as their supposed
D.    older than any of their supposedly
E.    as old as their supposedly
Answer : B

18.    The cameras of the Voyager II spacecraft detected six small, previously unseen moons circling Uranus, which doubles to twelve the number of satellites now known as orbiting the distant planet.
A.    which doubles to twelve the number of satellites now known as orbiting
B.    doubling to twelve the number of satellites now known to orbit
C.    which doubles to twelve the number of satellites now known in orbit around
D.    doubling to twelve the number of satellites now known as orbiting
E.    which doubles to twelve the number of satellites now known that orbit
Answer : B

19.    During the war, the king and queen constantly visited factories and bombed out civilians.
A.    bombed out civilians
B.    they bombed the civilians out
C.    civilians bombed out
D.    civilians who had bombed out
E.    civilians who had been bombed out
Answer : E

20.    It's surprising that there is so much agreement between two such different people.
A.    such different people
B.    so different people
C.    people of such difference
D.    people who are such different
E.    such people who are different
Answer : B


অনলাইন এ ক্লাস করুন একদম ফ্রী. …
প্রতিদিন রাত ৯টা থেকে ১০.৩০টা পর্যন্ত
Skype id - wschoolbd



Previous
Next Post »

আপনার কোন কিছু জানার থাকলে কমেন্টস বক্স এ লিখতে পারেন। আমরা যথাযত চেস্টা করব আপনার সঠিক উত্তর দিতে। ভালো লাগলে ধন্যবাদ দিতে ভুলবেন না।
- শুভকামনায় ওয়েব স্কুল বিডি
ConversionConversion EmoticonEmoticon