Sentence Completions (Part 4)

Posted by: | Published: Monday, July 25, 2016 | Categories:
ওয়েব স্কুল বিডি : সুপ্রিয় শিক্ষার্থী বন্ধুরা, শুভেচ্ছা নিয়ো। আজ তোমাদের Bank Recruitment Exam থেকে English ধারণা নিয়ে আলোচনা করা হলো

অনলাইন এক্সামের বিভাগসমূহ:
জে.এস.সি
এস.এস.সি
এইচ.এস.সি
সকল শ্রেণির সৃজনশীল প্রশ্ন (খুব শীঘ্রই আসছে)
বিশ্ববিদ্যালয় ভর্তি (খুব শীঘ্রই আসছে)
বিসিএস প্রিলি টেষ্ট

Important GRE Sentence Completions for Bank Recruitment Exams (Part 4)

http://www.webschoolbd.com/


   1.     Penguin became a different company in the year 1936 and set up -- -- -- -- -- in the Crypt of the Holy Trinity Church on Marylebone Road, using a fairground glide to obtain deliveries from the street above. In twelve months, it had sold anincredible 3 million paperbacks. Customary publishers tended to view Penguin with misgiving and -- -- -- -- --, as did some authors.
       A.    Premises – Uncertainty
B.     Ground – Doubt
C.     Location – hesitation
D.    Place - Indecision
E.     Position – Hesitancy
Ans :A

2.     The planets, the majority of the satellites of the planets and the asteroids -- -- -- -- -- around the Sun in the similar direction, in almost spherical orbits. When looking down from on top of the Sun's North Pole, the planets -- -- -- -- -- contradict in a clockwise direction. The planets orbit the Sun in or close to the similar plane, called the ecliptic.
A.    Rotate – Track
B.     Revolve – Orbit
C.     Spin – Path
D.    Circle – Range
E.     Encircle – Lane
Ans :B

3.     The term volcano came from the Vulcano desert island, which had been named after Vulcan, the Roman god of fire. There are many -- -- -- -- -- kinds of volcanoes as well as composite volcanoes, shelter volcanoes, clinker cones, splash cones, and compound or complex volcano. These dissimilar types of volcanoes come in unusual shapes and -- -- -- -- -- in various ways.
A.    Dissimilar – Explode
B.     Unlike – Blow up
C.     Distinct – Burst
D.    Disparate – Rapture
E.     Unrelated – delight
Ans :A

4.    Kiwifruit is the most vitamin and nutrient rich of the top 27 fruits eaten in the world nowadays. It also has the -- -- -- -- -- compactness of any fruit which is rich in vitamin C and magnesium limited mineral in the food delivered of wealthy countries and a nutrient useful for cardiovascular physical condition. Amongst the top three high potassium low sodium fruits, kiwi fruit is regarded as the one of the -- -- -- -- -- fruit, having a large amount of potassium compared to banana or any other citrus fruits.
A.    Maximum – Best
B.     Great – Most excellent
C.     Grand – Finest
D.    Impressive – Premium
E.     Imposing – Quality
Ans :A

5.    It’s alluring to blame fruit growers, sellers and wholesalers for making the pear a substandard eating experience but in -- -- -- -- --, pear is a very complicated fruit to trade. They ripen from the inside out and the only sign that they are ready to eat is a slight give or smoothness around the stem. Eat them -- -- -- -- -- and they will be dry and tasteless. Leave them too long and they may become brown and soft in the middle.
A.    Actually – Fast
B.     Really – Quick
C.     Truly – Speedy
D.    Reality – Quickly
E.     Certainly – Rapid
Ans :D

6.    Diamond is the strongest and hardest natural metal. The Mohs solidity scale, on which diamond is 10 and sapphire is 9, doesn't sufficiently attest to this -- -- -- -- -- solidity, as diamond is exponentially stronger compared to corundum. Diamond is very least compressible and -- -- -- -- -- substance.
A.    Unbelievable – Strongest
B.     Incredible – Hard
C.     Absurd – strong
D.    Illogical – Stiff
E.     Irrational – Rigid
Ans :A

7.     More than $50 billion of people are blown on cosmetics -- -- -- -- -- every year and hundreds of hours are spent using creams, powders and lotions. Even with the current downturn in the country, makeup fans have basically turned to drugstores, instead of -- -- -- -- -- cosmetics boutiques, to holdup their tonics, wands and face cosmetics, according to a current consumer details by Euro monitor International.
A.    Universal – Small
B.     Widespread – Low- priced
C.     Extensive – Posh
D.    General - Cheap
E.     Worldwide – Expensive
Ans :E

8.     Starfish are also -- -- -- -- -- as sea stars and are not actually fish in spite of the name been given to them because of its shape. These are known as echinoderms, which are found plentiful in the deep Oceans and low waters as well. If you have ever bumped into a starfish and turned it over, you will find bulges on the base. These are called as tube feet, which have basically two functions - one being able to travel around the -- -- -- -- -- floor and the other to open up a clam or scallop.
A.    Identified - Deep Sea
B.     Branded – Pond water
C.     Famous – Shallow water
D.    Famed – River water
E.     Celebrated – Water
Ans :A

9.      All stars starts from clouds of freezing molecular hydrogen that -- -- -- -- -- fall down. As they cloud crumples, it wreckage into many pieces that will go on to form alone stars. The objects collect into a ball that persists to fall down under its individual gravity until it can -- -- -- -- -- fire nuclear fusion at its main core. This original gas was formed throughout the Big Bang, and is always about 75% hydrogen gas and 24% helium.
A.    Gravitationally – Catches
B.     Automatically – Hold
C.     Mechanically – Grab
D.    Involuntarily – Clutch
E.     Unwillingly – Grasp
Ans :A

10. Venus is like the Earth’s wicked twin. Although it’s alike in -- -- -- -- -- and weight to the Earth, the environment of Venus sets it separately. The mass of the environment is 95 times that of the Earth’s environment. If you could stand on the plane of Venus, you would actually -- -- -- -- -- 92 times the force you have on Earth. This is the similar as going almost a kilometer beneath the surface of the ocean.
A.    Dimension – Experience
B.     Length – Feel
C.     Height – Know
D.    Size – Experience
E.     Altitude – Skill
Ans :D


অনলাইন এ ক্লাস করুন একদম ফ্রী. …
প্রতিদিন রাত ৯টা থেকে ১০.৩০টা পর্যন্ত
Skype id - wschoolbd



Previous
Next Post »

আপনার কোন কিছু জানার থাকলে কমেন্টস বক্স এ লিখতে পারেন। আমরা যথাযত চেস্টা করব আপনার সঠিক উত্তর দিতে। ভালো লাগলে ধন্যবাদ দিতে ভুলবেন না।
- শুভকামনায় ওয়েব স্কুল বিডি
ConversionConversion EmoticonEmoticon