Fill in The Blanks for Bank Test (Part 7)

Posted by: | Published: Monday, July 25, 2016 | Categories:
ওয়েব স্কুল বিডি : সুপ্রিয় শিক্ষার্থী বন্ধুরা, শুভেচ্ছা নিয়ো। আজ তোমাদের Bank Recruitment Exam থেকে English ধারণা নিয়ে আলোচনা করা হলো

অনলাইন এক্সামের বিভাগসমূহ:
জে.এস.সি
এস.এস.সি
এইচ.এস.সি
সকল শ্রেণির সৃজনশীল প্রশ্ন (খুব শীঘ্রই আসছে)
বিশ্ববিদ্যালয় ভর্তি (খুব শীঘ্রই আসছে)
বিসিএস প্রিলি টেষ্ট

Fill in The Blanks for Bank Recruitment Test (Part 7)

Fill in The Blanks. Simple Sentence: Subject

http://www.webschoolbd.com/

1.  __________ was awarded the Nobel Prize in physics for his work on the photoelectric effect.
a) That Einstein
b) It was Einstein
c) Einstein who
d) Einstein
Answer: D

2.  ________ of Willa Catha present an unadorned picture of life on the prairies of the Midwestern United States during the 19th century.
a) The stories who
b) That the novels
c) The novels which
d) The novels
Answer: D


3.  Unlike the climate of the other islands of Hawaii, ________ Kona contains 54 different temperate zones.
a) that of
b) this is
c) these are
d) those that
Answer: A

4.  With few exceptions, ________ are warm-blooded , have live births, and are suckled with milk from their mother’s body.
a) which mammals
b) mammals
c) mammals that
d) mammals , they
Answer: B

5.  Among all the scientists of the 1930s, ________ was so suited to carry out the Manhattan project as J. Robert Oppenheimer.
a) no scientists
b) not who was a scientist
c) none
d) a scientist never he
Answer: C

6.  By the time of the appearance of "Paulus ", __________ was widely recognized as the most famous living composer.
a) it was Felix Mendelssohn
b) Felix Mendelssohn who
c) Felix Mendelssohn
d) Felix Mendelssohn whom
Answer: C

7.  __________ is as widespread in the U. S. as the grey squirrel, an animal actually classified as a rodent .
a) No mammal
b) Not a mammal which
c) None mammal
d) Not a mammal that
Answer: A

8.  In the quiet of the woods, __________ sometimes hears the thrush breaking snail shells.
a) the one
b) one
c) ones
d) those ones
Answer: B

9.  __________ is a growing practice in cooperative farming associations to pool and sell the fruit as a common commodity under the brands of the association rather than to sell the fruit of each grower separately .
a) There
b) One
c) It, which
d) Why
Answer: A

10.  The __________ the forest reached their highest price in the 1980s .
a) products of
b) productions by
c) producers to
d) products with
Answer: A

11. __________ amazing curiosities of the northwestern topographical area of Chile.
a) They are few
b) Some
c) There are any
d) It is one of the
Answer: D

12. Made of white silk appliqued on maroon satin, __________, found in the smoking room of the colonial palace, form a festive backdrop.
a) figure
b) it is this figure
c) there is a figure
d) these figures
Answer: D

13. __________ wonders on the fair faces, delicate tissues, and individual forms of a large variety of plant species.
a) Environment work
b) There is environement work
c) Environment works
d) It is the environment that work
Answer: C

14. _________  were bound together by so many strong ties as those pioneer families pushing westward across the United States in the 1800s.
a) None was a family
b) There were no families
c) Not many families
d) None but the family
Answer: C

15. When properly designed, _________  a simple dignity because of its pure architectural contours.
a) marble mortuary stones reflect
b) the marble mortuary stone reflects
c) a marble mortuary stone that reflects
d) marble mortuary stones which reflect
Answer: B
 

অনলাইন এ ক্লাস করুন একদম ফ্রী. …
প্রতিদিন রাত ৯টা থেকে ১০.৩০টা পর্যন্ত
Skype id - wschoolbd



Previous
Next Post »

আপনার কোন কিছু জানার থাকলে কমেন্টস বক্স এ লিখতে পারেন। আমরা যথাযত চেস্টা করব আপনার সঠিক উত্তর দিতে। ভালো লাগলে ধন্যবাদ দিতে ভুলবেন না।
- শুভকামনায় ওয়েব স্কুল বিডি
ConversionConversion EmoticonEmoticon