Fill in The Blanks for Bank Exams (Part 6)

Posted by: | Published: Thursday, July 21, 2016 | Categories:
ওয়েব স্কুল বিডি : সুপ্রিয় শিক্ষার্থী বন্ধুরা, শুভেচ্ছা নিয়ো। আজ তোমাদের Bank Recruitment Exam থেকে English ধারণা নিয়ে আলোচনা করা হলো

অনলাইন এক্সামের বিভাগসমূহ:
জে.এস.সি
এস.এস.সি
এইচ.এস.সি
সকল শ্রেণির সৃজনশীল প্রশ্ন (খুব শীঘ্রই আসছে)
বিশ্ববিদ্যালয় ভর্তি (খুব শীঘ্রই আসছে)
বিসিএস প্রিলি টেষ্ট

Fill in The Blanks for Bank Recruitment Exams (Part 6) 

http://www.webschoolbd.com/

Fill in the Blanks. Simple Sentence: Prepositional Phrase

1.  In __________, the crime rate has begun to drop due to neighborhood watch programs.

a) the past few years
b) a few years ago
c) few years
d) a few years since
Answer: A

2.  Three responsibilities ________ are to search out, identify, and assess patentable inventions and technologies.
a) to a patent manager
b) with a patent manager
c) on a patent manager
d) of a patent manager
Answer: D


3.  Disappointingly, many software companies have discovered a limited audience for ________ from the couch.
a) Web surfing
b) Web to surf
c) to Web surf
d) Web surfs
Answer: A

4.  Shooting stars, otherwise known as meteorites, often fall to Earth in a pattern dictated ________ and Earth rotation.
a) to solar winds
b) by solar winds
c) on solar winds
d) which solar winds
Answer: B

5.  Ink stains, commonly regarded __________ difficult stains to remove, will not succumb to the usual array of detergents and cleaners found in supermarkets.
a) as the most
b) to the most
c) in the most
d) through the most
Answer: A

6.  Examples of selective use __________ are found in commercial leaf removal prior to harvest in the cotton and sugar beet industries.
a) of defoliants
b) by defoliants
c) in defoliants
d) through defoliants
Answer: A

7.  Ethyl cyanoacetate is derived __________ of an alkali cyanide and chloroacetic ethyl ester.
a) at the reaction
b) from the reaction
c) to the reaction
d) above the reaction
Answer: B

8.  On the second level of mammalian evolution, that __________ mammals or marsupials, the eggs are practially yolkless.
a) to the pouching
b) of the pouched
c) in the pouches
d) by the pouchable
Answer: B

9.  Foraging ants make a network __________ around the nest .
a) inside roads
b) by roads
c) of roads
d) to roading
Answer: C

10.  __________ its richness and varied coloring, Schubert 's Symphony in C has enjoyed a deserved reputation among classical music lovers.
a) Renowning by
b) Renownable to
c) Renowned for
d) Renowning with
Answer: C

11. The calyx and the corona buttercups were the first to know their own mind and to __________ their composition.
a) settle in
b) settle with
c) settle to
d) settle upon
Answer: D

12. To further the important study of solar radiation ___________ long range weather forecasting, the organization appropriated over ten percent of its budget.
a) as relation with
b) for relation on
c) by relation of
d) in relation to
Answer: D

13. Each part of the Hamilton watch is fashioned __________ the minutest precision and perfection of finish.
a) at
b) around
c) to
d) as
Answer: D

14. Once in China, the tourist may shop in quaint bazaars ___________ silks, laces, and jade.
a) in
b) for
c) on
d) at
Answer: B

15. The first convent was established __________ 1529, only eight years after the Spanish conquest of the region.
a) in Oaxaca in
b) at Oaxaca on
c) on Oaxaca by
d) to Oaxaca since
Answer:A 


অনলাইন এ ক্লাস করুন একদম ফ্রী. …
প্রতিদিন রাত ৯টা থেকে ১০.৩০টা পর্যন্ত
Skype id - wschoolbd



Previous
Next Post »

আপনার কোন কিছু জানার থাকলে কমেন্টস বক্স এ লিখতে পারেন। আমরা যথাযত চেস্টা করব আপনার সঠিক উত্তর দিতে। ভালো লাগলে ধন্যবাদ দিতে ভুলবেন না।
- শুভকামনায় ওয়েব স্কুল বিডি
ConversionConversion EmoticonEmoticon