Fill in The Blanks for Bank Exams (Part 5)

Posted by: | Published: Thursday, July 21, 2016 | Categories:
ওয়েব স্কুল বিডি : সুপ্রিয় শিক্ষার্থী বন্ধুরা, শুভেচ্ছা নিয়ো। আজ তোমাদের Bank Recruitment Exam থেকে English ধারণা নিয়ে আলোচনা করা হলো

অনলাইন এক্সামের বিভাগসমূহ:
জে.এস.সি
এস.এস.সি
এইচ.এস.সি
সকল শ্রেণির সৃজনশীল প্রশ্ন (খুব শীঘ্রই আসছে)
বিশ্ববিদ্যালয় ভর্তি (খুব শীঘ্রই আসছে)
বিসিএস প্রিলি টেষ্ট

Fill in The Blanks for Bank Recruitment Exams (Part 5)

http://www.webschoolbd.com/

Simple Sentence: VERB

1.  With the passing of time and the encroachment of people, the habitat of gorillas __________ to decrease.
a) continuing
b) which continue
c) continues
d) that it has continued
Answer: C

2.  Sugar intake, particularly that of refined sugar, ________ curtailed by most overweight people wishing to lessen their corpulence.
a) must being
b) which must
c) must be
d) must
Answer: C

3.  In recent months, the final mapping of the human genome ________ the range of medical treatments and cures available to those suffering from various diseases .
a) has extended
b) extends
c) will extend
d) will have extended
Answer: A

4.  Intelligent life on other planets, while remaining an intriguing possibility, ________ yet to be discovered .
a) has
b) has been
c) has not
d) have
Answer: A

5.  Despite being basically arboreal in nature, koalas ________ to inhabit a specific territory and range of some 30 square miles.
a) knowing
b) which know
c) are knowing
d) are known
Answer: D

6.  Initially elected as a labor leader, Jimmy Hoffa _________ mysteriously.
a) vanishing
b) who vanished
c) vanished
d) vanishes
Answer: C

7. Broccoli _________ best in gardens having loose, well-composted soil, and full sunlight.
a) had grown
b) grows
c) growing
d) which grows
Answer: B

8. Many of the novels of Kurt Vonnegut __________ a remarkable skepticism about the ultimate value of technological advances.
a) display
b) will have displayed
c) they display
d) had displayed
Answer: A

9. Because of copper's conductivity, it __________ for housing electrical cords and circuitry.
a) values
b) is valued
c) is being valuable
d) has valued
Answer: B

10. Numerous performances of Mozart's operas __________ in Austria long before the beginning of the 19th century.
a) perform
b) had been performed
c) had performed
d) were performing
Answer: B

11. The memory of Juarez ___________ in Mexico more than that of any other man.
a) has venerated
b) venerates
c) will venerate
d) is venerated
Answer: D

12. At the railway station, the gray morning light __________ to filter in between the heavy stone pillars upon throng of straw-hatted peasants, Indian women carrying their burdens on their backs, and sleepy, tired soldiers.
a) is begun
b) begun
c) was beginning
d) begin
Answer: C

13. Like sentinels on guard, the slender spikes of monkshood __________ straight and tall among the grasses and herbs of moist mountain meadows.
a) stand
b) are stood
c) will be stood
d) was standing
Answer: A

14. ___________ immense chasms filled with realistic rock forms resembling Oriental cities and castles of the Middle Ages.
a) Bryce Canyon have
b) In Bryce Canyon are
c) Bryce Canyon are having
d) This Bryce Canyon was had
Answer: B

15. Now a new way in tooth cleaning, different in formula and effect, __________ in the special film-removing dentifrice.
a) embodies
b) is embodied
c) had embodied
d) will be embodying
Answer: B


অনলাইন এ ক্লাস করুন একদম ফ্রী. …
প্রতিদিন রাত ৯টা থেকে ১০.৩০টা পর্যন্ত
Skype id - wschoolbd



Previous
Next Post »

আপনার কোন কিছু জানার থাকলে কমেন্টস বক্স এ লিখতে পারেন। আমরা যথাযত চেস্টা করব আপনার সঠিক উত্তর দিতে। ভালো লাগলে ধন্যবাদ দিতে ভুলবেন না।
- শুভকামনায় ওয়েব স্কুল বিডি
ConversionConversion EmoticonEmoticon