Microsoft PowerPoint – Set 2

Posted by: | Published: Thursday, January 21, 2016 | Categories:
Microsoft PowerPoint is widely use application for Presentation. In this MCQ Question set you will get 30 Multiple Choice Questions of Microsoft PowerPoint and four options to each questions, only one options is correct answer. Select your answer and tally with the correct answer given at the bottom of this MCQ Question Set.


1  Which type of template provides a design concept, fonts & color scheme for presentation?
A.  Format
B.  Design
C.  Content
D.  Normal

2  In Normal view, this tab displays the content of each slide.
A.  Slides
B.  View       
C.  Sort
D.  Outline

3  Which is the menu to create a text box on a slide.
A.  View -> Text Box
B.  Tools -> Text Box
C.  Insert -> Text Box
D.  Format -> Text Box

4  Which is not the one of view options provided by PowerPoint to look at and modify presentation.
A.  Slide Show
B.  Format Slide
C.  Slide Sorter
D.  Normal

5  In PowerPoint, when the mouse pointer appears as this it indicates that the Draw Table feature is on
A.  Solid plus sign
B.  Solid arrow
C.  I-beam
D.  Pencil

6  Which is the menu command to recolor a picture on a slide
A.  Insert -> Picture -> Recolor
B.  Tools -> Picture -> Recolor
C.  Format -> Picture -> Recolor
D.  Edit -> Picture -> Recolor

7  PowerPoint design templates are stored in a file with this extension.
A.  .ptt
B.  .pot
C.  .ppt
D.  .dtp

8  In Power Point, this is a container for text or graphics.
A.  Slide master
B.  Table
C.  Placeholder
D.  Text box

9  This is the menu command used to apply a design template in PowerPoint.
A.  Tools -> Slide Design
B.  Format -> Slide Design
C.  Insert  -> Slide Design
D.  Insert -> Slide Design

10  This task pane shows the design that is currently being used in a presentation.
A.  Slide Show
B.  Slide Style
C.  Slide Design
D.  Slide Format

11  What is the shortcut key for repeat the recent find?
A.  CTRL + F4
B.  SHIFT + F4
C.  CTRL + F5
D.  SHIFT + F5

12  Which is the Shortcut key to start a presentation from the beginning?
A.  F5
B.  ALT + F5      
C.  CTRL + F5
D.  SHIFT + F5

13  Which is the shortcut key to jump to the first slide of the presentation?
A.  Home
B.  Alt + Home
C.  Ctrl + Home
D.  Shift + Home

14  To select more than one slide in the presentation
A.  Just Click on slide
B.  Ctrl + Click on slide
C.  Alt + Click on slide
D.  Shift + Click on slide

15  To place something in the same position on every slide of presentation automatically, insert into
A.  Slide master
B.  Notes master
C.  Handout master
D.  None of the above

16  To edit an already inserted embedded organization chart object by
A.  Double Click on the organization chart object
B.  CTRL + Click on the organization chart object
C.  SHIFT + Click on the organization chart object
D.  None of the above

17  Shortcut key to insert a hyperlink in a slide
A.  Ctrl + H
B.  Ctrl + K
C.  Hyperlinks can’t be inserted in slides
D.  None of the above

18  To draw the Square box in the slide by selecting rectangle tool
A.  Holding CTRL & Draw
B.  Holding ALT & Draw
C.  Holding SHIFT & Draw
D.  All of the above

19  What is the maximum zoom percentage in Microsoft PowerPoint?
A.  100%
B.  200%
C.  300%
D.  400%

20  Microsoft PowerPoint can insert objects from the following add-ins?
A.  Equation Editor
B.  Organization Chart
C.  Photo Album
D.  All of these

21 PowerPoint Application allows you to produce
A. Animated Presentations
B. Paper Printouts of Slides
C. Notes for the Speaker
D. All of the above.

22 What is the use of Notes in slides?
A. It will be displays at the time of Slide Presentation
B. This is just Note about the slide      
C. This is just for printing purpose only
D. Notes cannot be inserted in Slides

23 Which of the following is correct regarding the Background of slides
A. Background color of slides can be change
B. Picture can be set as Slide Background
C. Texture can be set as Slide Background
D. All of the Above

24 How to change the order of Slides in Presentation?
A. On Slide Sorter View, click on the Soft Slides
B. On Slide Sorter View, click on the slide and drag to required position
C. On Slide Thumbnail view, click on the slide and drag to required position
D. Slides order cannot be changed once it created

25 How to create additional Guide Lines?
A. by holding Ctrl key, click on existing Guide Line and drag
B. by holding Alt key, click on existing Guide Line and drag
C. by holding Ctrl + Alt key, click on existing Guide Line and drag
D. Additional Guide Lines cannot be created

26 How to insert Tables in Slide?
A. Insert Table from Insert menu
B. Click on Insert Table in content pane of blank slide
C. Option A & B
D. Tables cannot be inserted in slides

27 What is the use of Researching Timings?
A. This option allows you to rearrange slides
B. This option allows you to set the time of animations
C. This option allows you to rehearsal of slide presentation
D. There is no such option in PowerPoint

28 How to show the same presentation continuously?
A. by enabling the option “Loot continuously until ‘Esc'”
B. by enabling the option “Repeat Presentation”
C. by enabling the option “Show same Presentation”
D. Presentation cannot be continue once it finished

29 What is Custom Shows in PowerPoint?
A. Use the only some parts of the monitor is called Custom Shows
B. The Presentation which can present only on particular date
C. Creating Presentations within a Presentation
D. There is no option of Custom Shows

30 What is the use of “Hide Slide” option?
A. to hide the selected slides during Presentation
B. to hide the selected slides during Editing
C. to hide the selected slides during Printing
D. to hide the selected slides during Deleting

Answers
1 – B / 2 – D / 3 – C / 4 – B / 5 – D / 6 – C / 7 – B / 8 – D / 9 – B / 10 – C

11 – B / 12 – A / 13 – C / 14 – B / 15 – A / 16 – A / 17 – B / 18 – C / 19 – D / 20 – D

 21 – D / 22 – B / 23 – D / 24 – B / 25 – A / 26 – C / 27 – B / 28 – A / 29 – C / 30 – A


Previous
Next Post »

আপনার কোন কিছু জানার থাকলে কমেন্টস বক্স এ লিখতে পারেন। আমরা যথাযত চেস্টা করব আপনার সঠিক উত্তর দিতে। ভালো লাগলে ধন্যবাদ দিতে ভুলবেন না।
- শুভকামনায় ওয়েব স্কুল বিডি
ConversionConversion EmoticonEmoticon